VvE activeren

VVE activeren, Regie Vastgoed - advies- en managementbureau, VvE, activeren, Vereniging van Eigenaars,VvE activeren: een VvE slaapt als er bijvoorbeeld niet wordt vergaderd, de eigenaren geen geld voor onderhoud opzij zetten of als er geen opstalverzekering is voor het appartementencomplex. Een actieve VvE kan de waarde van appartementen positief beïnvloeden. Een goed onderhouden gebouw heeft een positief effect op de eigenaren, de straat en de wijk. En goed onderhouden appartementen behouden hun waarde en leveren bij verkoop dus meer geld op. Naar schatting zijn er ca. 121.000 VvE’s in Nederland waarvan ca. 40% niet actief is! Veelal betreffen dit de kleinere VvE’s met 2 tot maximaal 9 appartementsrechten. Meer dan een kwart van de VvE’s heeft geen onderhoudsfonds of is pas minder dan een jaar bezig om een onderhoudsfonds te vormen en bij meer dan de helft van de VvE’s is het onderhoudsfonds onvoldoende. Dit zijn cijfers die er niet om liegen want een slapende of niet-actieve VvE kan voor eigenaren veel problemen opleveren. Het risico op achterstallig onderhoud is groot en u kunt dus uiteindelijk voor hoge kosten komen te staan. Het activeren van uw VvE is zelfs al wettelijk verplicht sinds 1 mei 2008. Goed onderhoud begint dus allereerst bij een actieve VvE maar daarnaast moet u als appartementseigenaar verplicht geld gaan reserveren voor het onderhoudsfonds. Maar hoeveel moet u reserveren?, welk onderhoud heeft prioriteit?, wanneer moet het worden uitgevoerd en tegen welke kosten?

VvE activeren: het activeren van slapende VvE of opstarten van nieuwe VvE

Onder het activeren of opstarten van de VvE wordt onder meer verstaan:

 • Het nakijken en bestuderen van de splitsingsakte vanuit beheeroogpunt
 • Het verzorgen van een begroting aan de hand van de splitsingsakte
 • Het verzorgen van de opbouw van de VvE-bijdragen
 • Het begeleiden van de oplevering gemeenschappelijke delen
 • Het verzorgen en afsluiten van de nodige verzekeringen
 • Het verzorgen en uitschrijven van de oprichtingsvergadering
 • Het verzorgen en aanvragen van een bankrekeningnummer op naam van de nieuwe Vereniging van Eigenaars
 • Het verzorgen, afsluiten of omzetten van diverse contracten naar keuze van de Vereniging van Eigenaars
 • Het verzorgen van de bevoegdheden inzake uit te voeren werkzaamheden
 • Het verzorgen en opzetten van de ledenadministratie en een register
 • Het verzorgen benoemingen van bestuursleden

Voordelen REGIE Vastgoed

Kunt u ondersteuning gebruiken bij het beheren van uw Vereniging van Eigenaren? Of is uw VvE nog helemaal niet actief? U hoeft er niet alleen voor te staan. REGIE Vastgoed biedt een totaalpakket dat bestaat uit het administratief, bestuurlijk, financieel en technisch beheer, speciaal voor de kleinere VvE’s. Wij hebben speciaal voor de kleinere VvE’s een totaalpakket ontwikkeld waarbij u profiteert van hoge kwaliteit en expertise tegen zeer gunstige tarieven. REGIE Vastgoed werkt samen met ervaren en betrouwbare partners voor een optimale bedrijfsvoering waarbij kwaliteit voorop staat. Naast het activeren van uw VvE kan REGIE Vastgoed u van dienst zijn met het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan en het geheel of gedeeltelijk verzorgen van technische beheer.

Ga voor VvE activeren en laat REGIE Vastgoed uw partner zijn, dan kiest u voor zorgeloos en waarde vermeerderend woonplezier. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij kunnen tevens geheel of gedeeltelijk het technisch beheer voor uw VvE verzorgen en zijn specialist op het gebied van meerjaren onderhoudsplannen.

Lees meer over de mogelijkheden van een MJOP quickscan voor kleine VvE’s.